Press "Enter" to skip to content

Електромобилност Македонија

Featured

Увоз на електрично, плаг-ин хибрид или хибридно возило

Од 1 јануари 2020 година, увозот на електрични возила е целосно ослободени од данок, за плаг-ин хибридите се плаќа 50% од пресметаната вредност, додека за хибридите се плаќа во целост. Пресметајте колку ќе ве чини увозот на информативниот калкулатор за пресметка на данок на моторни возила <<< линк Се царини според три компоненти, имено, според вредноста (1), според емисиите на јагленород диоксид (2), и дали возилото е произведено во ЕУ или вон ЕУ (3), при што, Вредносната компонента на данокот којшто ги заменува досегашните акцизи се одредува врз основа на продажната вредност на возилото без вклучен ддв. Еколошката, односно специфичната компонента како што официјално е наречена е…

Поддршка за каналот Green queer communist lessons од електромобилност

Од Уставниот суд, беше информирана јавноста дека е укинат Законот за спречување и заштита од дискриминација, поради бројот на пратеници коишто го изгласале, имено 55. Универзалната декларација за човекови права е усвоена во  далечната 1948 година и според тоа се однесува на сите различни, маргинализирани, отфрлени луѓе. Го осудуваме ова поигрување со животите на луѓето во Република Македонија на коишто овој закон им е потребен како поддршка од државата, контра системското насилство, против физичкото насилство, маргинализацијата, поигрувањето, игнорирањето, сиромаштијата итн.  Во таа смисла и како поддршка, за јутјуб каналот којшто го води Никола Шиндре, ни беше побарано да ја информираме queer комуната со краток и информативен…

Notes on electrification of transport post-covid19

ELECTRIFICATION OF TRANSPORT is quite obviously the future, the foreseeable and not the science fiction one. In this respect, I assume that massive re-electrification processes must start with special regard to city to city rail transits, as in Macedonia we have roughly 900 kilometers of rails, out of which 320 are electrified in the north-south line, so we would need to put an effort to electrify as mush as possible, but also build another 900 kilometers with electrified overhead lines, such as the east-west Bulgaria to Albania one. I project that we can double the capacity of the rails in kilometers, basically to interconnect all…

Капитализмот е неправеден систем | нота во време на ковид—19

Сите политичари денес зборуваат за работничките и работниците, но никому од нив не им е премногу гајле за класните односите коишто владеат во општеството и коишто се стимулираат од парламентарната и извршната власт, од медиумите, гледано години и години назад и коишто се во функција на капитализмот како неправеден систем. Хипокризијата на политичарите и капиталистите се гледа во системот на рамни даноци коишто ги уништуваат во основа можностите за добри приходи на работничката класа, за бесплатно образование на сите наши сограѓани од основно до високо образование и во основа ги пореметуваат сите други односи и можности за сите наши сограѓани коишто сите ги констатираме со…

Мотор со слободни клипови: Да се инвестира во нив или не? | Томе Скендеровски

Апстракт: Ова нема да е типичен напис од сферата на машинството, туку ќе се обидам да одговорам на прашањето како Јас размислувам во насока, дали би инвестирал во развој на мотори со слободни клипови, до нивна зрелост за сериско производство. Имам право да се ставам во улога на инвеститор со моето 58-годишно животно искуство, генерација сум 1962, потоа, знам како се заработуваат пари, имам зад мене производ, картинг, којшто е развиен од проект до производство и успешно се извршени проби и експлоатација на истиот, и имам доволно проектантско и автомеханичарско релевантно искуство и т.н. Написов ќе се состои од неколку делови и заклучок и се…

Bus rapid transit system Skopje | Траси за бас рапид транзит во Град Скопје

На сликата се прикажани проектираните траси за Град Скопје за автобуски транзит систем, транслитерирано од „bus rapid transit system – brt“. Двете траси се всушност се на иста линија како и проекцијата за трамвајските траси, и тоа:  1 — Oд Ѓорче до Центар и до Ново Лисиче, и 2 — Од Бутел преку Центар до Усје и Лисиче. Проблемот со решенијата е дискутабилниот концепт кога зборуваме за поминување низ центар; особено за трамвајското решение, имено низ центар не е паметно да се минува, туку да се заобиколува со циркулар низ мал и/или уште подобро по голем ринг.

(event) Communities ethics – green social entrepreneurship and caring for a sustainable environment | sbch.org.mk | 17 march 2020

Europe has recognized the great potential of climate protection: climate protection is not only ecologically indispensable, but also consolidates the industry location Europe and European technology leadership: Innovations are encouraged, new markets are opened, investments are triggered – ultimately new jobs will be created. Climate protection also generates many positive side effects: for example, saving energy costs in companies and households. It improves the quality of air in cities thus improving the citizens’ health. Finally, many European citizens – especially the younger ones – attach great value to the principle of climate protection and support the EU in their leading role in this field. The…

(настан) За климата се работи | Музеј на Илузии – Скопје | 25122019 почеток 10:45

Целта на работилницата е да направиме осврт на случувањата на 25татаКонференција на страните на рамковната конвенција за климатски промени на Обединетите Нации (COP25) којашто се одржи од 2ти до 13ти декември во Мадрид, Шпанија, како и да одржуваме активна соработка помеѓу институциите, меѓународните и граѓанските организации кои делуваат во областите поврзани со климатските промени. Самата работилница е резултат на успешна соработка помеѓу релевантни државни институции, меѓународни донори и актери од граѓанското општество.  линк до поканата <<<<<<< …

(настан) Модуларни лесни возила од алуминиумски профили | Електромотор 4 | Сreative Commons

Четврто советување на иницијативата Електромотор, со групата за градба на Лесни електрични возила, во четврток на 5 март 2020 година, од 18:00 часот. Настанот <<< ФБ објава, ќе се одржи во просториите на Социјалниот центар ДУЊА, адреса „Рајко Жинзифов“ бр 22, Скопје, којшто се наоѓа веднаш до градската автобуска станица од другата страна на Градежниот факултет – Скопје, по линија на булеварот Партизански Одреди. Mапа на настан >>> https://bit.ly/2SH99QB Системот XYZ, за градба на модуларни лесни возила од алуминиумски квадратни цевки, без заварување, со или без монтиран електромотор е осмислен и развиен од групата дизајнери N55. Димитар Самарџиев ќе го претстави своето искуство при обидот…

(download) Влечна и погонска карактеристика кај моторни возила – ѝ нешто повеќе | Томе Скендеровски

Апстракт: Еден од клучните проблеми во проектирањето на машинските склопови кои работаат со моторен (надворешен) погон е како да се прилагодат карактеристиките на силината што ја испорачува моторот и потребата на силина (т.е. нејзините карактеристики) на извршниот дел од машинската постројка, т.е. како да се упарат овие две карактеристики кои се различни во општ случај. Ако машинската постројка е запрежно возило, т.е. нејзиниот извршен дел е кочијата, а погонот е некое домашно животно (коњ) тогаш е лесно: го впрегнуваме домашното животно кон кочијата и проблемот е решен. Но што ако погонот е некој мотор со внатрешно согорување или електромотор? Токму ова ќе е тема на…

(соопштение) За штрајкот на машиновозачите во МЖ | Февруари 2020

Електромобилност Македонија им честита на работниците во МЖ, на машиновозачите што го нормализираа железничкиот сообраќај, при што се изборија за сопствените права во последните денови, без да се организирани во формален синдикат, што го прави добивањето на битката со Министерството за транспорт и врски, битно, во момент и ситуација кога работничките права на сите страни низ државата се третираат како фетишизиран комодитет којшто е на распродажба. Капиталистите се заинтересирани да ја третираат работничката пот како споредна, ефемерна, небитина, полна со испразнети барања на работници коишто само нешто се бунат, а не се „продуктивни“, но и исто така и не знаат да се организираат, што доминантната…

Електричен автобус | ТМ4 Канада

Го споделуваме ова видео, како предлог за размислување за електрификација на транспортот во Град Скопје, но не само Скопје туку и низ цела Македонија, со електрични автобуси, компанијата со решението е канадска, имено ТМ4 <<< link. Додека ЈСП кубури со решенија коишто не се трајни, време е да се погледне во тролејбуски и автобуски системи исклучиво со електричен погон, би било адекватно да се влече трола, затоа што и во зима и во лето, надземниот вод ќе си доставува напон без оглед на атмосферските услови, но секако, таквото решение, без носач на промената, имено со трамвајски систем, шински електричен транзит којшто би опфаќал од 60…

Електромотор Кавадарци | Студијска посета во работилницата за лесни возила на Горан Ристовски

Во посета на работилницата за лесни возила во Кавадарци кај Горан Ристовски бевме неколку колеги од групата за Лесни електрични возила при Електромобилност, на 1 февруари 2020 година, во сабота. Работилницата е опремена со алатки за да се направи електрично возило според потребата на клиентите. Исто така, освен алатки, во работилницата има и палета на материјали коишто се потребни за градба на возило како батерии, батеријски пакети, дисплеи, шасии, мотори, друго. Горан кажа дека има капацитет и дека веќе прави 50 возила во една година, што е навистина за поздравување, се чини дека тоа од мал фамилијарен бизнис може да премине во бизнис со поробусен…

(download) Импулсен регулатор на напон | Митко Толев

Импулсните регулатори на напони, коишто служат за намалување на напонот се познати под називот Buck/Step Down Switching Mode Power Supply Regulators.   Во праксата се користат линеарни и импулсни регулатори за намалување на напони. Разликата е во начинот на регулација и искористување на непотребната енергија. Кај линераните регулатори неискористената енергија од претворувањето се претвара во топлина и таа е засекогаш изгубена. Kaj импулсните регулатори неискористената енергија се претвора во магнетна или електростатска. Во некои случаи, при претворувањето, енергијата поминува од магнетна во електростатска или обратно. Како се одвива претворувањето и регулацијата на напонот ќе го опишеме преку шемата (слика 1) каде се користи интегралниот регулатор…

електрична пумпа за електромобили во словенија | elektromobilnost.wordpress.com

на сликата, полнач за електромобили кој е инсталиран од дистрибутивната компанија електро-словенија, кај нас би билa бивша дистрибуција; на паркинг на повеќе автокомпании. тоа е првата таква станица во словенија, но побитно е што како промо-активност, секој е-мобил може да ги полни батериите бесплатно, и полначот е таму на истото место повеќе од десет години, од пред 2009, мислам дека е таму од 2006, кога ќе се сретнам со мојот пријател миха левстек којшто ја формира компанијата етрел што се бави со полначи и којшто ја монтира, ќе го прашам за годината. посетата на љубљана беше со колеги од организацијата. на сликата ,,електромобилност блог“, е…

Mission News Theme by Compete Themes.